top of page

7 yaşındaki bir çocuk yılda 22 milyon dolar kazanıyor !

YouTube'da oyuncakları inceleyerek yılda 22 milyon dolar kazanıyor!

Dünyadaki en çok kazanan YouTube yıldızı, milyonlarca oyuncağı inceleyen bir ilkokul çocuğu.

YouTube'da popüler bir oyuncak inceleme kanalı olan Ryan ToysReview'un 7 yaşındaki "sunucusu" Ryan, Forbes'in en çok para kazanan yıllık YouTube yıldızları listesinde 8. sıradan 1. sıraya yükseldi .




Bir aile tarafından işletilen bir YouTube kanalı olan Ryan ToysReview, Forbes'a göre 1 Haziran 2017'den 1 Haziran 2018'e kadar yaklaşık 22 milyon dolarlık vergi öncesi gelir elde etti ve bir önceki yıl 11 milyon dolardı. 22 milyon dolarlık ham tahmin, Ryan ToysReview'i tartışmalı yıldız Jake Paul'un (21.5 milyon dolar bankası olan) hemen önüne koydu.

2016'da The Verge , Ryan ToysReview Mart 2015'te başladığından beri hesabın sık sık (neredeyse her gün) yayınlanan videolarını çeken ve üreten kanalın ve Ryan'ın ebeveynlerinin profilini çıkardı.

Hesap, 4 yaşındaki bir oyuncak inceleme videosu hayranı olan Ryan, ebeveynlerine neden YouTube'da oyuncakları da inceleyemediğini sorgulamaya başladı.


Ryan ToysReview, bir Temmuz 2015 videosu viral olana kadar yavaş yavaş başladı . Videoda Ryan, Pixar'ın "Arabalar" serisinden 100'den fazla oyuncağın bulunduğu bir kutuyu açıp incelemesini içeriyordu. Yaklaşık 935 milyon görüntülemeye sahiptir.

Kanal şimdi yeni oyuncakları veya çocuk yiyecek ürünlerini inceleme eğiliminde ve videolar genellikle ebeveynlerinin kamera dışı rehberliğinde Ryan'ın ciddi ve coşkulu yorumlarını içeriyor. Bu yılın başlarında Ryan, Walmart ile bir oyuncak serisini satmak için bir anlaşma yaptı. Reuters'e göre, yalnızca 2,500'den fazla ABD mağazasında ve Walmart'ın web sitesinde "Ryan's World" . Ryan's World, bir çocuk medya markası olan Pocket.Watch'ın birkaç çevrimiçi video yıldızı için lisans anlaşmaları yapmasından sonra satılan ilk üründü.

Forbes'e göre Ryan ToysReview, 17 milyon takipçiye sahip ve toplam 26 milyar görüntülenme elde etti.

Bu astronomik açıdan şanslı çocuğun aşağıdaki DIY şeker dağıtıcısını incelemesini izleyin:



Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page