top of page

Pazarlama ve reklamcılık arasındaki farklar !



Reklam ve pazarlama tamamen aynı amacı paylaşan iki kavram gibi görünebilir.

Ama aynı amaçları vardır

Tüketicileri satılan ürün ve hizmetler konusunda uyarmak.


Pazarlama ve reklamcılığın birçok ortak yönü vardır,

ancak bazı farklılıklar vardır.

Bu farklılıkların ve benzerliklerin anlaşılması, herhangi bir işletmeye veya kuruluşa müşteri ve kitle edinme stratejilerinde yardımcı olmaktır.


PAZARLAMA NEDÄ°R?


Pazarlama, bir ürün veya hizmet fikrinin hedef kitle ile en iyi şekilde nasıl düzenleneceğine ilişkin tasarım, oluşturma, araştırma ve veri bilgilerini içeren bir süreçtir. Pazarlama, ürünü gerçek üründen daha fazla tanımlamaya yardımcı olur.


NASIL PAZARLAMA YAPARSINIZ?

Pazarlama, araştırma ve analizi içerir. Ürünün "mesajını" en iyi şekilde ileten sloganlar ve misyon ifadeleri, pazarlama için çok önemlidir. Pazarlama stratejisi 4 P'ye ayrılabilir: ürün, yer, fiyat ve promosyon.

Bir pazarlama kampanyasının mesajı, ürünü ne tür insanların kullanabileceğini, ürüne en uygun ortamın ne tür olduğunu ve diğer ilgili bilgileri iletir.

Hedef, ürünün amacını ve kişiliğini de yaratan pazarlama materyalleri aracılığıyla iletilir. Pazar araştırmasının bir başka yönü de fiyatlandırma ve ürünü dağıtmanın yollarıdır.


REKLAM NEDÄ°R?


Reklam, bir ürünü ve hizmeti bir kitleye tanıtmanın gerçek bir sürecidir. Ürün, fikir veya hizmeti dünyaya tanıtmak için kullanılan yollardır. Bu genellikle medyadaki reklam kampanyalarını gerektirir. Bir reklam kampanyası, medyada yaratıcı konumlandırma kullanır. Reklam, zamanında yapılmalı ve özellikle stratejik bir şekilde kullanılırsa fayda sağlar..


NASIL REKLAM YAPARSINIZ?


Reklam, bir ürün veya hizmet hakkında bilgiler içerir. Bu, muhtemel hedef kitlenin istekleri ve ihtiyaçları ile uyumlu bir kampanya oluşturmayı gerektirir. Harika bir reklam kampanyası, bir ürün için en iyi heyecanı yaratmak için bir medya kanalları kullanılarak yapılır.

Örneğin, ürün daha genç bir kitleye yönelikse, o kitleye ulaşmanın en iyi yolu Facebook, Instagram ve Twitter gibi sosyal medya platformları olabilir. Diğer tüketici grupları radyo, televizyon veya basılı reklamlara daha iyi yanıt verebilir. Çoğu reklam kampanyası, mümkün olan en geniş kitleye ulaşmak için bir medya kombinasyonu kullanır.


PAZARLAMA VE REKLAMCILIK ARASINDAKÄ° BENZERLÄ°KLER NELERDÄ°R?


Her şeyden önce, reklamın pazarlamanın bir bileşeni olduğuna dikkat etmek önemlidir. Pazarlama, pazar için bir ürün hazırlamak anlamına gelir. Reklam, ürününüzün ve hizmetinizin bir kullanıcı veya pazar yeri tarafından bilinmesini sağlamaktır. Reklam, pazarlamanın belirli bir adımıdır.

Reklam, markayı en iyi şekilde iletmek için pazarlama stratejileri tarafından toplanan verileri ve araştırmayı kullanarak ilerler.

Pazarlama daha kontrollü ve daha geniş kapsamlı bir süreçtir, reklam ise marka iletişimine özgüdür. Bir bakıma, pazarlama hem araştırma hem de pratiktir, reklam ise doğrudan uygulamadır. Pazarlama, tüketici davranışını ve pazarlama araştırmasını içerirken, reklam, tasarım ve multimedya üretimi gibi yaratıcı çabaları içerir.


Farkındalık: Bazen amacınız, özellikle yeni bir fikirise ve onu pazara tanıtıyorsanız, insanları ürününüzden haberdar etmektir. Farkındalığın bir başka yönü, ürün veya hizmetinizi akılda tutmaktır.

Anlama: Bu amaç basittir; insanları ne yaptığınız konusunda eğitmeniz gerekiyor.

Çekicilik: Çekicilik, insanları rakip ürünlerden veya bir sonraki en iyi fırsattan daha iyi olduğunuza ikna etmek istediğinizi ifade eder.


2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page