top of page

Udemy ' den para kazanmak !


udemy nedir?nasıl kullanılır

2007 yılında, Udemy kurucusu Eren Bali, Türkiye'de yaşarken canlı bir sanal sınıf için yazılım geliştirdi. Ürünü herkes için ücretsiz yapma potansiyeli gördü ve iki yıl sonra bir şirket kurmak için Silikon Vadisi'ne taşındı. Site 2010 yılının başlarında Bali, Oktay Çağlar ve Gagan Biyani tarafından başlatıldı.

Ekim 2011'de, şirket Groupon yatırımcıları Eric Lefkofsky ve Brad Keywell'in yanı sıra 500 Startups ve MHS Capital tarafından yönetilen A Series fonunda 3 milyon dolar daha yeni fona kavuştu. Aralık 2012'de, şirket Insight Venture Partners'ın öncülüğünde B Bankası fonunda 12 milyon dolar topladı ve Udemy'nin toplam fonunu 16 milyon dolara çıkardı.


Udemy.com profesyonel yetişkinlere ve öğrencilere yönelik eğitim teknolojisi, kitlesel çevrimiçi açık ders ve bir çevrimiçi öğrenme platformudur.

Udemy dünya üzerinde birçok farklı dil ve ülkede faaliyet gösteren bir akademik bilgi paylaşım platformudur.

Udemy'den para kazanmak için öncelikle yetkin bilgi ve birikime sahip olduğunuzu düşündüğünüz konular ve mesleki bilgileri ders olarak veya eğitim olarak yükleyip satabiliyorsunuz.

Udemy de belirtilen oranlar üzerinden satın alım başına ücret ödüyor.

Bir kere video formatın akıcı ve anlaşılır içerikler yüklemeniz gerekiyor. Yüklemiş olduğunuz bilgiye ihtiyacı olana öğrenciler ve yetişkinler bunları satın alıyor ve izliyor.

Daha sonra kurs bitirme belgesi bile verebiliyorsunuz.

Mantıklı bir sistem kurdukları kesin. Bir video kaydı yapabilme beceriniz varsa bu iş geleceğin online eğitim metotlarının başlangıcı olabilir.

Udemy sistemi nasıl işliyor.

Udemy'de kurs oluşturmak ve sunmak için herhangi bir ücret almıyor.. İstediğiniz kadar ücretsiz ve ücretli kurs yayınlayabilirsiniz. Eğitmenlerin içerikler oluşturduğu ve öğrencileri platforma getirdiği, ayrıca Udemy'nin eğitmenlerimize yeni öğrenciler kazandırdığı için ödüllendirildiği, sürdürülebilir bir ortaklık sağlıyor.

Udemy, 30 milyondan fazla öğrenciye ve 60'ın üzerinde dilde 50.000 öğretim görevlisine sahiptir. 245 milyondan fazla kurs kaydı yapılmıştır


Eğitmen Gelir Payına Genel Bakış udemyden alınmıştır.


Lütfen bu gelir paylarının Net Gelir üzerinden hesaplandığını unutmayın;

Eğitmen Promosyonu: Öğrenciler kurslarını bir Eğitmen kuponu veya kurs yönlendirme bağlantısı kullanarak satın aldığında kursun eğitmeni bu satışlardan %97 gelir payı elde eder (%3 idari işleme ücreti alınır; Japonya'da bu oran %4'tür)

  • Udemy Organik: Eğitmen Kuponunun kullanılmadığı organik Udemy satışlarındaki %50 gelir payı. Kullanıcı, Udemy platformunda kurslara göz attıktan veya Udemy promosyonundan yararlanarak bir kurs satın aldıktan sonra gerçekleşen satışlarda Udemy ve eğitmen eşit miktarda pay alır

Uygulama İçi Satın Alımlara Dair Not: Udemy iOS ve Android uygulamalarından yapılan satışlarda Apple ve Google toplam satış tutarı üzerinden %30 ücret alır.

  • Ücretli Kullanıcı Kazanım Kanalı Satışları: Çoğu durumda eğitmen %25 gelir payı elde eder. Satışlarınızı optimize etmek için küresel ağlarımızda iş ortaklıkları kuruyor veya kursunuzun reklamcılık ücretlerini karşılıyoruz (Udemy Pazarlama Destek programı üzerinden katılımınızı kontrol edebilirsiniz, daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz). İş ortağı veya reklamcılık ücretine bağlı olarak gelir payı değişiklik gösterebilir ancak çoğu durumda %25 olacaktır. Kalan %75'lik gelir payı ise Udemy tarafından yeni kullanıcılar kazanmamıza katkı sağlayan reklamcılık ücretlerini ödemek ve/veya iş ortağı ödemelerini gerçekleştirmek için kullanılır.




Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page