top of page

İşimi kurarken nasıl ve nereden Hibe ve kredi alabilirim?

İŞİMİ KURARKEN NASIL ve NERDEN HİBE KREDİ ALABİLİRİM?

Kosgeb destekleri

Öncelikle bu konu çok su kaldırır. Hibe destek ve kredi programları genelde devlet destekleri ve yerel yönetim kalkınma politikaları adı altında yürütülür. Kimse de size al parayı yap işini demiyor. Belirli prosesler ve programlar dahilinde çok farklı devlet kurumlarında belirlenen bütçeler ile yönetilir.

Bu projeler nelerdir?

Hibe destek ve katkı projeleri kosgeb, sanayi bakanlığı, teknoloji bakanlığı veya tarım bakanlığı gibi kurumların resmi açıklamaları ile ele alınır.ve belirli bir süreç içinde devam ettirilir.

Kararlısınız azimlisiniz bir fikriniz var ama bunu nasıl hayata geçirirsiniz. Asıl soru burda başlıyor. Öncelikle olarak ben girişimci miyim ? sorusuna cevap vermek gerekiyor. Buna cevabınız evet" ise kosgeb girişimcilik programlarına katılım sağlayabilirsiniz. Kurslara katılım sonrası alacağınız sertifika veya yetkinlik belgeleri ile süreci devam ettirebilirsiniz.

Girişimcilik eğitimleri online olarak yapılmaya başlanmıştır.Bu destek programı

Geleneksel Girişimci Eğitimi, girişimcilerin iş kurma ve yürütme konusunda bilgi sahibi olmaları, bu süreçte rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve iş fikirlerine yönelik iş modelini hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amacıyla sağlanır. Bu eğitimi hem geleneksel sektörlerde işyeri açmak isteyen girişimciler hem de İleri Girişimci Eğitimine katılmak isteyen girişimcilere yöneliktir.


Belirli kosgeb destek programları şunlardır.

AR-GE, Teknolojik Ãœretim ve YerlileÅŸtirme Destekleri

İşletme Geliştirme, Büyüme ve Uluslararasılaşma Destekleri

KOBÄ° Finansman Destekleri

İŞGEM/TEKMER Programı

Laboratuvar Hizmetleri

Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri




Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page