top of page

Instagram'da para kazanmanın 9 etkili yöntemi !


Geçtiğimiz dönemlere bakıldığında. En hızlı büyüyen sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, hızla bir milyardan fazla aktif kullanıcı sayısına sahiptir.

Geçtiğimiz birkaç yıl içinde, basit bir fotoğraf paylaşım uygulamasından, etkileyicilerin ve her büyüklükteki işletmenin hedef kitlelerine ulaşmak için kullandığı güçlü bir pazarlama aracına dönüştü.

Instagram Business'a göre , insanların% 60'ı yeni ürünleri keşfetmek için bu platformu kullanıyor,% 80'i en az bir markayı takip ediyor, 200 milyon hesap her gün bir işletme profilini kontrol ediyor ve profil ziyaretlerinin% 66'sı takipçi olmayanlardan geliyor.

Google ve Facebook gibi Instagram da potansiyel müşterilerin her gün olduğu bir yerdir.

Instagram'da nasıl para kazanılacağını öğrenmek istiyorsanız doğru iş modeline ihtiyacınız var.

Bu yazı dizimizde bu konuyu detaylı bir şekilde ele alıyoruz.


Bağlantılı takip hesapları yönetin.

Hangi konu yada uygulama üzerine kurulmuş sayfanız varsa bu sayfada yazılan postlarınıza bağlantılı satış linkleri ekleyebilir. Yada doğrudan satış sonuçlu gönderiler oluşturabilirsiniz.

Instagram, bağlı insanlardan oluşan sağlam bir kullanıcı tabanına sahip olduğundan, bağlı kuruluş bağlantılarını tanıtmak için mükemmel bir yer .

Kaç takipçiniz olursa olsun, Instagram biyografinize tıklanabilir bir bağlantı ekleyebilirsiniz. Örneğin, bir moda blog yazarı iseniz, bir giyim markasının ile bağlı kuruluş bağlantılarını tanıtmak için bu özelliği kullanabilirsiniz.

Fiziksel ve Dijital Ürünler Satmak

Bir nevi e ticaret oluşumu için en çok kullanılacak mecralar tabiki sosyal medya platformlarıdır. instgram üzerinden fiziksel yada elektronik ürünlerinizi satabilirsiniz. Satış işine başlamadan önce ürünlerinizi fiziksel bir web adresi üzerinde barındırabilirsiniz. Böylece kullanıcılar baglantı sekmelerini tıklayarak ya mevcut web sayfanız üzerinden online ödeme yaparlar .yada sadece tek ürün bazlı satış linki ve online ödeme için hazır platforma yönlendirebilirsiniz.

Örneğin mevcutta birkaç ürününüz var ve kullanıcılarınızın ödeyeceği tutar belli bunun için en basit yöntem türk sermayeli iyzico üzerinden satış gerçekleştirmenizdir. Ürünlerini ekleyip sadece ödeme ekranı linkini alıcıya göndermeniz yeterlidir.

Yalnızca Instagram'dan çevrimiçi ürün satmak zor olduğu için, bir web sitesine sahip olmak da harika bir fikir. Ve Online'ın bu yeni ödeme aracı bunu çok kolaylaştırıyor.


Sponsorlu Gönderiler Yayınlayın (Influencer pazarlama)


instagramın en ilginç yanlarından bir tanesi kısa ve direkt mesajlar içermesidir.

Bireylerin% 92'si ağızdan ağza tavsiyelere güveniyor, insanların% 76'sı sıradan insanlar tarafından paylaşılan içeriğe markalardan daha fazla güveniyor ve müşterilerin% 82'si bir satın Alma kararı vermeden önce arkadaşlarından tavsiye almak istiyor.

Basitçe ifade etmek gerekirse, insanlar meslektaşlarının tavsiyelerini arıyorlar, bu nedenle, markalarını duyurmak için giderek daha fazla markanın etkileyicilere ulaşması şaşırtıcı değil.Sizde potansiyel takipçileriniz ile oluşturacağınız içeriklere çevrimiçi reklamcılık denebilir bu bağlantı ve etiketleri ekleyebilirsiniz.

Sponsorlu yayınlarla para kazanmaya başlamak için sağlam bir takipçiye sahip olmanıza gerek yok. Doğru etkileyiciyi çoğu marka etkileşim oranına çok dikkat eder, bu nedenle büyük markalar bile nano ve mikro etkileyicilerle çalışmak ister.

Bu etkileyiciler abonelerinin çoğunluğu ile yüz yüze etkileşimde bulunduğundan, daha iyi sonuçlar veriyorlar, bu da Instagram'da 1000'den az takipçiniz olsa bile teklif alabileceğiniz anlamına geliyor.

Marka Elçisi olun !



Sponsorlu gönderiler Instagram'da iyi çalışıyor, ancak çoğu şirket etkileyicilerle uzun vadeli ilişkiler kurmak istiyor, bu nedenle bir şirketi düzenli olarak olumlu bir şekilde tanıtabilecek marka elçileri arıyorlar.

Instagram, influencer pazarlama için en çok tercih edilen kanal olduğundan , kullanıcıların marka elçisi programları bulmaları ve ürünlerini tanıtmak için şirketlerle işbirliği yapmaları için mükemmel bir yer. Büyük markalar ayrıca etkileyicilere sıklıkla ücretsiz ürünler göndererek onları inceleyip tanıtabilirler.

Satılık Görsel İçerik Oluşturun


Instagram'ın görsel bir platform olduğu bir sır değil: İnsanlar her gün 100 milyondan fazla fotoğraf ve video yüklüyor. Ancak markaların kalabalığın arasından sıyrılmak için ürünlerinin aşırı derecede cilalanmış profesyonel fotoğraflarını yüklemesi yeterli değildir.

Modern müşteriler özgünlük arzular, bu nedenle kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğe çok dikkat ederler.

Aslında, çoğu tüketici UGC'nin diğer medyalara göre % 35 daha akılda kalıcı olduğuna inanıyor , bu nedenle her büyüklükteki işletme müşterileri tarafından oluşturulan içeriği yayınlamak istiyor. Basitçe söylemek gerekirse, bu, oluşturduğunuz fotoğrafları ve videoları satma fırsatınızdır.

Seyahat sektörü söz konusu olduğunda, her büyüklükteki şirket gerçek gezginleri ücretsiz konaklama ve ödeme karşılığında marka mülklerinde kalırken deneyimlerini sergileyen fotoğraflar çekmeye davet ediyor.

Sosyal Medya Pazarlama Hizmetlerini Sağlayın!


İnstagram'ın güçlü satış potansiyeline sahip olduğu bir sır değil, bu nedenle giderek daha fazla marka, ürünlerini tanıtmak, hedef kitleye ulaşmak ve satışları artırmak için bu platformu kullanmak istiyor. Business Instagram'a göre , 25 milyondan fazla işletme ve 2 milyon reklam veren platformda.

Rekabet büyüyor, bu nedenle markaların gürültüyü kesmek istiyorlarsa profesyonel yardıma ihtiyaçları var. Başka bir deyişle, sosyal medya pazarlama hizmetleri büyük talep görüyor.

Belirli bir zaman sonra artık her marka ürün ve şirket tanıtımında bir pazarlama şirketine yada danışmanına ihtiyaç duyacaktır.Bu siz neden olmayasınız.

Instagram Hikayeleri Maskeleri ve Filtreleri yapın.


Instagram 2016'da Snapchat'in kısa ömürlü içeriğini kopyalayıp Instagram Hikayeleri'ni başlattığında, hiç kimse bu içerik formatının popülaritesinin artacağını tahmin edemezdi.

Bugün, her gün 500 milyondan fazla kişi Instagram Hikayeleri izliyor veya oluşturuyor. Bu tür içerikler sınırlı bir süre için mevcut olduğu için, insanlar son derece bağlıdır ve markalara hedef kitlelerini bağlamak için daha fazla fırsat sunar.


Sonuç olarak, başarının anahtarı, fikrinizin inandırıcılığına kalmaktır, bu nedenle Instagram'daki çalışmalarınızı sergilemek ve ziyaretçilerinize yeni serbest çalışma fırsatlarına açık olduğunuzu söylemek önemlidir.



Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page