top of page

Para kazandıracak online düşük sermayeli işler !


Sıkça bu tarz yazılar yazıldığını biliyoruz. çoğu reklam içerikli ve nasıl oluyor da iş fikirleri yazı dizisi okurken kendinizi bir network ağı içinde bulabiliyorsunuz .Çok basit hayal satan birçok organizasyon mevcut size ve fikri olan kişileri yaşanmış bir hikaye etrafında toplayıp. Bir zincir içine alabiliyorlar.

Fikir sayfası olarak online yapabileceğiniz bir kaç mantıklı iş fikrini kaleme alıyoruz.

1.Bir blog sitesi yazmaya başlayın.

  • Zamanınız (koçluk veya danışmanlık).

  • Kendi ürünleriniz (e-ticaret ).

  • BaÅŸka birinin ürünleri (baÄŸlı kuruluÅŸ pazarlaması veya reklamlar).

Bir blog yazmadan önce sizinde ilginizi çeken konular. sosyal fayda veren projeler gibi bir çok konu başlığı ele alabilirisiniz. Sitenizdeki tıklanma veya entegrasyonlar ile gelir elde etme şansınız mutlaka olacaktır.

Peki nasıl başlayacaksınız?

Öncelikle, genel bloglama tavsiyelerini öğrenmeniz ve ilk günden bir işletme gibi blog yazmayı devat ettirmeniz gerekir.

Başarılı blog yazarlarından (hepsi 5-10 yıl önce başlamış olan) pek çok yaygın tavsiye, birkaç yıl içinde iyi bir yan gelir elde edebilmeniz için "tutkularınız hakkında yazmanızdır".

Her zaman mümkün olan en geniş kitleye hitap etmek için yazıldığını hissedin ve hiçbir zaman sıfırdan nasıl büyüyeceğine dair adım adım ulaşılacağını unutmayın.

ilk başlarda blog için bir alan adı alın. Daha sonra dilerseniz sadece alan adı yönlendirmesi ile dilerseniz barındırma hizmeti veren blog sitelerinde yazılarınız yazmaya başlamalısınız.(blogger.wordpress vs)

Blog yazmadan önce en az 4 ana iş fikri üzerinde yoğunlaşmanızı tavsiye ederiz. Blog fikirleriniz herkese açık olmalı yaş hedef kitle seçimine özen gösterilmelidir.

2.Çevrimiçi Kurslar ve Koçluk


Bilginizi veya uzmanlığınızı çevrimiçi kurs platformları aracılığıyla paylaşmak daha kolay hale geldi . Bir konu uzmanıysanız veya bir konuda tutkuluysanız, o zaman onu önemli bir gelire dönüştürebilirsiniz.

Öğrencilere çevrimiçi koçluk sınıfları sunun, çevrimiçi koçluk işinizi oluştururken yardımcı olacak bir topluluk oluşturun. Çevrimiçi koçluk dersleri arayan insanlara ulaşabileceğiniz bir Facebook sayfası veya hatta bir podcast bile oluşturabilirsiniz.

Hızlı bir şekilde başlamanıza yardımcı olacak zoom ve Teachable skype dahil olmak üzere birkaç çevrimiçi platform da vardır . Bu platformlara kayıt olabilir ve hemen koçluğa başlayabilirsiniz.

3.Bir E-Ticaret İşi Başlatın


Son 5 yıldır hızlanan e ticaret COVID ile perakendeciler için , her zamankinden daha hızlı çevrimiçi hareket ediyor. E-ticaret ile gidebileceğiniz birden fazla rota vardır - Amazon FBA, trendyol ,hepsiburada ,n11,gittigidiyor veya stoksuz satış veya tam teşekküllü kendi ürünlerinizi üretip bunları kendi web sitenizde satabilirsiniz. E ticaret konusunda en çok merak edilen ise Dropshipping, sistemi ile satış yapmaktır. dropshipping siparişleri yerine getirmeniz veya kendiniz göndermeniz gerekmediği için yeni başlayanlar için iyi bir seçenektir .

Dropshipping, çevrimiçi perakendecilerin ürünleri toptancılardan gönderdiği, ancak stoksuz satış tedarikçilerinin tüm nakliyeyi yönettiği bir süreçtir . Perakendecinin sadece çevrimiçi siparişler oluşturması ve nakliye bilgilerini toptancıya göndermesi gerekir. Konu hakkında sayfamız içinde makalelerimizi takip edebilirsiniz.

4. Özel Baskılı Ürünler Satabilirsiniz.


E-ticaret için başka bir seçenek de bir marka oluşturmak ve tişörtler, kupalar, çıkartmalar, çantalar ve daha fazlası gibi özel ürünler satmaktır.

Örneğin, Printify gibi bir şirkette süreç şu şekilde ilerler :

  • Satmak istediÄŸiniz 200'den fazla üründen birini seçin.

  • Ãœrünlerinize görüntü ve grafiklere dayalı tasarımlar uygulamak için bir model oluÅŸturucu kullanın.

  • Ãœrünlerinizin aradığınız kaliteye ve hisse sahip olduÄŸundan emin olmak için numune sipariÅŸ edin.

  • Ãœrünlerinizi yayınlayın ve Shopify gibi bir e-ticaret platformuyla otomatik olarak senkronize edin .

  • Satış yaptığınızda ürününüz üretime alınır ve herhangi bir üretim veya sevkiyatı yönetmeniz gerekmez.

Özel bir baskılı ürün işinde başarılı olmak için mükemmel tasarımlara, güçlü bir markaya ve satış oluşturacak iyi pazarlama becerilerine ihtiyacınız var.

Yanlız printfy uygulaması türkiye üzerinde çalışmıyor. Yaptığımız araştırmaya göre

t-shirtbastir.com/ gibi siteleri bulabilirsiniz.

5 Etkileyici instagram sayfaları kurun.



İnstagram gibi sosyal medya kanallarının yükselişiyle tüketiciler, ürün tavsiyesi almak için giderek daha fazla niş etkileyicilerine yöneliyor.

Gerçek şu ki, çoğu niş ürünlerin satın alma kararlarını etkilemekte gerçekten sorun yaşıyor. Elbette, fotoğraflarına bakmayı seviyoruz, ancak gerçekten tavsiye ettikleri bir ürünü alacak mıyız? Çoğu zaman hayır.

Bu yüzden küçük, bağlı bir topluluğa hitap etmelisiniz. Her şey takipçi sayıları değil, etkileşimdir.

İlk önce özel ürünlerinizi seçmelisiniz. Teknoloji araçları ve pazarlamadan güzellik veya zindeliğe kadar her şey olabilir. Tutkulu olduğunuz ve çok fazla içerik oluşturabileceğiniz bir konu seçtiğinizden emin olun.

Daha sonra, ilginç içerikler yayınlayarak ve hedef kitlenizle ilgili yararlı şeyleri tartışarak sağlam bir Instagram oluşturmalısınız.

Gönderileri önceden planlamanıza yardımcı olacak birçok sosyal medya pazarlama aracı vardır , böylece her zaman yeni gönderiler bulmakta zorlanmayacaksınız.

Güçlü bir takipçi kitlesi oluşturduğunuzda, sponsorlu içerik aracılığıyla ürünleri tanıtmak için ödeme alabilirsiniz.

Çok fazla koşuşturma gerektirir ve herkes bunu bir influencer olarak yapamaz.

Ancak doğru pazarlama becerilerine, bilgi birikimine (ve binlerce Instagram takipçisine) sahip kişiler, gönderi başına 500 ila 6.000 TL arasında herhangi bir şey kazanabilir. Ve haftada birkaç sponsorlu gönderi yayınlayabilirse, karlı bir iş olabilir.

Daha fazla ipucu için Instagram'da para kazanmak için yazımıza göz atabilirsiniz .


"Bazen küçük fikirler büyük bir başlangıcın ilk adımıdır".FİKİRSAYFASI.COM


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page